Pæoner blomstrer kun i kort tid, og vedligeholdelse er ikke rigtig let, men de er selvfølgelig smukke med de store farverige blomster. At købe pæoner til vasen er også en luksus, fordi de er så smukke at se på og også dufter vidunderligt. Der er 6 grupper af pæoner, som alle tilhører slægten Paonia. Men der findes nu forskellige typer og farver.Træpæoner er omkring 2 meter høje, bondepæonen er den mest almindelige art i hollandske haver, efterfulgt af den hvide pæon. Pæonen er opkaldt efter den græske gud for helbredelse af Paieon. Meningen med blomsten er at dele kærlighed.

Pæonplantning, placering og pleje
Pæonen er en staude, der kan holde op til 20 år, hvis man passer godt på den.

Du kan plante, så eller tage stiklinger om foråret og pæonen er en soldyrker, der vil nyde 6 timers sol hver dag. Pæoner, der ikke får nok sol, åbner sig heller ikke.

Denne plante er meget følsom over for plantning for dybt. Dæk pæonens røde ‘næse’ med op til 2 centimeter jord ved plantning, ellers kommer de ikke ud.

Hvis de får våde fødder, åbner de sig ikke under blomstringen. Hvis jorden i haven er meget våd, bør du tilføje noget sand. Det er også muligt at transplantere til en højere del af haven, men der er en chance for, at de ikke blomstrer i et år.

Leave a comment

Your email address will not be published.