Planter forsøger at beskytte sig mod dyr, der vil spise dem. Nogle gør dette med pigge eller en bitter smag, og nogle bruger gift til det. Denne gift kan være farlig for forskellige dyr, men også for mennesker. Hvilke giftige planter skal du passe på?

Giftige planter til kæledyr og mennesker
Giftige planter for katte er berygtede, fordi disse kæledyr ofte spiser planterne for at slippe af med hårbolde ved at kaste op. Men der findes også giftige stueplanter til hunde. Dyr, der spiser planter, genkender normalt de planter, som de ikke bør spise, men en kanin kan også vælge det forkerte grønt. Har du dyr udenfor, er det altid klogt at finde ud af, om der vokser planter i nærheden, som er giftige for heste eller for eksempel også for høns. Hvis der er planter i din have, der er farlige for mennesker, så vær altid forsigtig med børn.

Nogle giftige planter
En række af stueplanter, der findes i de fleste stuer, er af forskellige årsager giftige for mennesker, katte og hunde. Så vær altid opmærksom, hvis du har følgende planter derhjemme:

Ske plante eller spathiphyllum, dette er let giftigt for mennesker og dyr.
Yucca plante, giftig for mennesker og dyr. Fibrene i bladene kan irritere tarmene endnu mere.
Læbestiftsplanten er ikke kendt for at være særlig giftig, men flere dele er ikke spiselige og forårsager irritation.
Callaplanten er en populær ny stueplante på grund af dens smukke farver og former. Denne plante er dog også ret giftig i alle dele.

Leave a comment

Your email address will not be published.