Hortensiaen er en af ​​de mest populære haveplanter i vores land og selvfølgelig er den sprudlende blomstring en vigtig årsag hertil. En hortensia, der klarer sig godt i haven, kan også vokse kraftigt og vil du ikke beskære meget, kan det være nødvendigt at omplante eller flytte en stor hortensia. Det kan du, men du skal følge nogle få regler.

Flytte hortensia om foråret
Det bedste tidspunkt at flytte en hortensia er i marts eller april. I denne periode er plantens rodsystem ikke rigtig aktivt endnu. Dette er vigtigt, fordi hortensiaen har et følsomt rodsystem, der helt sikkert vil blive beskadiget ved transplantation. Hvis du skal flytte hortensiaen i marts eller april, så prøv at lave så lidt skade på rødderne som muligt. Planten har stadig tid til at komme sig i de kommende måneder. I nogle tilfælde er det klogt også at beskære planten, så der er en bedre balance mellem mængden af ​​rødder og grene.

Du kan for eksempel beskære hortensiaen Annabelle. Dette er mest almindeligt i haverne i Holland. Du kan genkende Annabelle Hydrangea på dens store hvide kugleformede blomster. Egehortensiaen har også hvide blomster, men løvet ligner mere en egeblad. Denne mere sjældne plante kan også kendes på bladenes smukke efterårsfarver. Du bør ikke beskære egehortensiaen efter en flytning.

Leave a comment

Your email address will not be published.